© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

MURONOKIDS SATELLITE // HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

Kanagawa Prefecture, Japan

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

These are a classroom for preschool children and an after-school childcare center in a kindergarten in Yokohama. This is a renovation project of two sections of dilapidated dwelling with shop, which is 40 years old and a two-storied building, to change them into 4 classrooms. The key concept is SATELLITE, concomitant with the main facility kindergarten located across from the site and with the hope that this building will become the place like children’s base.

© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

The existing exterior is kept, and we put some skins with dot pattern according to the design image of galaxy. Giving depth with light and shadow, we tried to update the image of former old building.
By setting distinctive windows, passers-by can see inside. It makes chances that people get to know the curriculum of this program.

© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

It gives brightness to the inside and close relationship to the outside. Regarding the interior, plyboards which looks rough in spite of natural materials are used. Like a base, everything is kept compact for realizing the unity among the building of interior and exterior. Credits:- HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro – Architect – Taku Hibino- interior design farm – Designer – Naoko Uesugi.

MURONOKIDS SATELLITE Gallery

Read more articles by Architizer
© NIKKEN SEKKEI LTD

On the water // NIKKEN SEKKEI LTD

Nikko, Japan

© LASSA Architects

Villa Ypsilon // LASSA Architects

Foinikounta, Greece

+