© Albert Vecerka/Esto

Novartis Visitor Reception // WEISS/MANFREDI Architecture/Landscape/Urbanism

East Hanover, NJ, United States

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

The Visitor Reception Building and Entrances are a key component of the transformation of Novartis’ North American Headquarters, presenting a dynamic new gateway to the campus. As part of a comprehensive master plan by Vittorio Lampugnani which includes buildings by Rafael Viñoly and Fumihiko Maki, the building emerges from the earth and includes a sequence of reception, orientation, and gathering spaces for the campus.

Situated along the perimeter of the campus, the Visitor Reception provides a legible point of arrival, creating an interface between public and private, open and secure, and landscape and architecture.

© Albert Vecerka/Esto

© Albert Vecerka/Esto

Sited within a new campus landscape designed by Michael Van Valkenburgh Associates, the building slips laterally into the campus’ perimeter fence to provide a secure, yet welcoming passage to receive guests. Certified LEED Gold, the pavilion is perched beneath a split wing roof canopy that vaults above an enclosure of structural glass.

© WEISS/MANFREDI Architecture/Landscape/Urbanism

© WEISS/MANFREDI Architecture/Landscape/Urbanism

A solar canopy at the parking area provides enough energy for the building to meet its ‘energy neutral’ production goal. The Visitor Reception embodies the spirit of technological innovation and sustainable vision of this innovative research institution..

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

Novartis Visitor Reception Gallery

+