Even ten zuiden van het centrum ligt Ons Gebouw, het voormalige onderkomen van de Hilversumsche Bestuurders Bond. Het blokachtige pand is opgetrokken uit baksteen en heeft een opvallende toren. Het werd in 1932 ontworpen door Jacobus van Laren die zich liet inspireren door de architectuur van stadsarchitect Willem M. Dudok. In opdracht van wooncorporatie Dudok Wonen renoveerde Molenaar & Van Winden architecten dit markante pand en maakte het geschikt voor bewoning van jongeren met een lichte handicap. Het ontwerp is een vervolg op een door M&VW in 2007 uitgevoerd haalbaarheidsonderzoek voor restauratie en herbestemming van Ons Gebouw.
Het oorspronkelijke gebouw telde twee lagen met als kern op de 1e verdieping de grote zaal die in hoogte doorliep tot aan het dak. Door de jaren heen werd het pand gebruikt als radiostudio, bioscoop, jongerencentrum, verenigingsgebouw, buurthuis en peuterspeelzaal, met verrommeling van de originele ruimtes tot gevolg.
In de nieuwe situatie zijn de dichtgeslibde ruimtes opengemaakt. Vervolgens is in de voormalige grote zaal een extra verdieping gezet en over alle etages heen een nieuw trappenhuis geplaatst met daarom heen de studiowoningen. Het zijn lofts van ca. 50 m2, elk uitgerust met een unit met keuken- en sanitaire voorzieningen. Door de zichtbare kapconstructie, de glas in loodramen, de ruimtelijke werking van het royale trappenhuis, werkt het interieur zodanig gevarieerd op de gebruikers dat die hun ‘eigen’ huis als uniek ervaren.
Aan het exterieur is het beschadigde metselwerk deels vervangen, een aantal glas-in-loodramen hersteld, zijn reparaties uitgevoerd aan betonnen en metalen onderdelen en is de voorgevel gereconstrueerd naar het oorspronkelijke ontwerp. Architectonische details die in de loop der jaren waren verdwenen, zijn bij de werkzaamheden weer teruggebracht. ‘Ons Gebouw is een van onze tien iconen: gebouwen waar wij trots op zijn en die ons mooie culturele erfgoed symboliseren’, aldus Leon Bobbe, directeur/bestuurder van Dudok Wonen.