© Steinberg Hart

UCLA, Hitch Student Residences // Steinberg Hart

Los Angeles, CA, United States

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

The renovated Hitch Student Residences, located on the northwest edge of campus, is a complex of four three-story residential buildings organized around a series of courtyards and a new commons building with shared amenities and meeting spaces. The renovation project was conceived to address accessibility and life-safety deficiencies, including seismic strengthening of the existing structures and inclusion of fire protection systems.

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

The project also provided the opportunity to update the exterior image and energy performance of the buildings by providing a new “skin” as well as updating the interior spaces with new finishes. The existing outdated commons building was replaced with a new building that provides support functions for the Hitch community including study areas, offices, laundry facilities, vending, and a multipurpose space that includes a display kitchen.

The project site was reimagined by utilizing sloped walkways combined with new landscaping to mitigate the existing hillside topography that connect a series of courtyards and outdoor areas.

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

Improvements to the site and recreation facilities help to bolster the sense of community for the residents.Today, the complex has been transformed into a memorable and socially vibrant environment for future generations of students. Each suite has two bedrooms, a bathroom and a living room. In addition to the renovation, new courtyard and recreation spaces were developed, along with a new commons building that houses a community kitchen and multipurpose rooms.

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

The new design capitalizes on views to the neighboring mountains and ocean, creating a unique student environment and a haven from the remainder of the urban campus..

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

© Steinberg Hart

UCLA, Hitch Student Residences Gallery

Read more articles by Architizer
© Sweco Architects

Umeå Campus Park // Sweco Architects

Umeå, Sweden

© Archimontage Design Fields Sophisticated

phutthamonthon house // Archimontage Design Fields Sophisticated

จ.นคาปฐม, Thailand

+