© FURUYA DESIGN

TOKYO CLASSIC // FURUYA DESIGN

Chiba Prefecture, Japan

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

We create a club that restores the rich culture, passing our will on to the next generations
to foster people who can contribute to the global community.
(From the website of Tokyo
Classic)
These two constructions were designed based on the idea of the owner who intended to
realize a true country club unlike any other that would change the way of spendingleisure time that was lacking maturity in this international city of Tokyo.

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

In response to the idea of placing a clubhouse with an equestrian club and cultivation at
the core, the landscape design was decided with the stable and arena on the west side of
the road where the Japanese cedars were planted, and with the clubhouse on the east
side where bamboo-leaf oaks were planted, facing each other in a good distance in the

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

grid of planted trees.
Considering the comfort of the horses first, the stable faces southeast, adopting the semi
open European style stable with 20 stalls of 3m x 3.6m.
The stable has extended roof
sustained by 6 m 2×4 joists to provide a roof covered tractor yard.
Curved tips of the

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

60cm-pitched joists ensure the ventilation.
The grass-covered roof was meant to provide
the insulation and the continuation of the landscape from the golf course.
In terms of the clubhouse, we intended to create a transparent structure in the woods
that contains functions of a shop, day care, kitchen, crafting and relaxing.

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

Imitating the grid of the planted bamboo-leaf oaks and the diameters of their trunks, the
building is structured with 4m square grid and 30cm square concrete pillars (CH3450),
and the wooden cores of h2400 determined the function of each section.
We are proud that the view from the terrace surrounded by the skeleton frames,

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

overlooking the tree canopies as you go up the simple steel-framed stairs, with the total
feel of the clubhouse and refreshing green of the stable roof helped to realize the country
club life that bears the name of ‘TOKYO CLASSIC’..

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

© FURUYA DESIGN

TOKYO CLASSIC Gallery

“If You Want an Easy Life, Don’t Be an Architect”: 10 Classic Quotes b y Zaha Hadid

Zaha's words will resonate with young architects for many years to come.

© Koichi Satake

Wow! Sta. // Takeru Shoji Architects.Co.,Ltd.

Niigata, Japan

+