© Enrico Iascone Architetti

The Guesthouse // Enrico Iascone Architetti

Bologna, Italy

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

This small house is located in the hills of Bologna, in a forest of strong character and natural landscape.It is designed to achieve a building of wood, both to respect  Energy saving features, and to emphasize the relationship between architecture and landscape.The building is covered with wooden panels of a gray color that echoes the tone of the trees  bark.

© Enrico Iascone Architetti

© Enrico Iascone Architetti

© Enrico Iascone Architetti

© Enrico Iascone Architetti

The coating is interrupted only to make room for small holes that become light’ blades inside, and large windows that brighten the living area.The interior design  is characterized by  simple and neutral theme like the white resin floor, just to let the surrounding nature as a single pattern and decorative element..

© Enrico Iascone Architetti

© Enrico Iascone Architetti

© Enrico Iascone Architetti

© Enrico Iascone Architetti

The Guesthouse Gallery

Read more articles by Architizer
© Manuel Herz Architects

Jewish Community Center Mainz // Manuel Herz Architects

Mainz, Germany

Photo Credit: Andrea Martiradonna - © cdm architetti associati

CasaNova Social Housing // cdm architetti associati

Bolzano, Italy

+