© SPF:architects

Somis Hay Barn // SPF:architects

Somis, CA, United States

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

How many architects are rethinking the hay barn? SPF:a sought a creative and poetic way of storing hay and providing shelter for an equestrian program.
The concept is based on the ever-changing color and positioning of the hay as cladding on the barn.
When hay is stacked along the outer storage shelves in the winter, it is green; as the season unfolds, the hay turns yellow, and the caretaker removes it from the shelves as it is used for feed.

© SPF:architects

© SPF:architects

© SPF:architects

© SPF:architects

Both factors keep the facade forever in a state of evolution.
The building is a metaphor for life, death and birth, common seasonal themes in an agrarian society..

© SPF:architects

© SPF:architects

© SPF:architects

© SPF:architects

Somis Hay Barn Gallery

© Atelier GOM

Longnan Garden Social Housing Estate // Atelier GOM

China

© Tuomas Uusheimo Photography

Citizen Pavilion // &’ [Emmi Keskisarja & Janne Teräsv irta & Company Architects]

Helsinki, Finland

+