© LEVS architecten

Office De Nijs // LEVS architecten

Warmenhuizen, Netherlands

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

In accord with the philosophy of contractor De Nijs, LEVS produced a pure design, with the kind of detailed craftsmanship that only De Nijs dares to take up, and with wooden window frames that embody the contracting company’s own clarity and robustness.

Inside the corridor that connects the old and new offices, wall and window have changed places; a closed wall floats above the floor, where light enters through low windows.

© LEVS architecten

© LEVS architecten

© LEVS architecten

© LEVS architecten

This turns the hallway into a gallery where visitors can see De Nijs’s recent projects. Two remarkable windows in the corridor lighten the hallways of the new pavilions.The pavilions’ wooden facade rests on a corten steel frame, which partially submerges in a green mount. Amidst the wild grasses that cover the rooftops, and hidden inside a corten steel sculpture, stands an air-cooled heat-pump.One of the pavilions facilitates De Nijs and their partners with ample space to work on BIM-projects.

© LEVS architecten

© LEVS architecten

© LEVS architecten

© LEVS architecten

The other pavilion has become the office’s new administrative center. The new pavilions thereby free the old site to concentrate on the company’s primary focus: building. Centrally located meeting-rooms enable efficient interactions and reflect the integral approach of today’s building practices..

© LEVS architecten

© LEVS architecten

© LEVS architecten

© LEVS architecten

Office De Nijs Gallery

Read more articles by Architizer
© atelierba

ACQUARIUM // atelierba

Shanghai, China

© Sasaki

Dartmouth College House Center Pilots // Sasaki

Hanover, NH, United States

+