© Carl Turner Architects

Ochre Barn // Carl Turner Architects

Norfolk, England, United Kingdom

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

This is a project instigated by Carl Turner Architects from the outset. We both designed and built this project. This process of as allowed us scope to experiment, learn and test ideas. The conversion of this once derelict Norfolk barn creates a series of spaces intended as part home, part meeting place, with the capacity to accommodate working, thinking and making.We have treated the existing building exterior as if it were listed, and inserted a new lining to the interior.

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

Doors and windows have been set back to this line to emphasise the wall thickness and expose the beautiful bull nose brick details. The roof tiles have been re-claimed.The interior has been left open where possible, and we have treated the interior as a landscape; cellular spaces have been treated as buildings within buildings.

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

These over-scaled furniture pieces and ‘pods’ create spaces between at a more intimate scale. The main threshing barn forms the main public areas of the building; the longer wing forms a sequence of bedrooms and bathrooms.Materials and Construction:Internally materials chosen are industrial; power floated concrete, re-claimed pitch pine boards and OSB.

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

The OSB is analogous to straw bales.Externally, materials are re-claimed to match existing, with door frames stained Ebony. The building was stripped back to a simple brick shell. Roof coverings were removed and set aside. The timber roof structures were restored and reinforced where necessary. The roofs were insulated and the tiles reinstated.

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

The dirt floors were excavated, insulated and laid in polished concrete. There were no existing services on site. The entire interior has been bespoke made..

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

© Carl Turner Architects

Ochre Barn Gallery

© Ari Hatzis

Kitty Burns // Biasol

Melbourne, Australia

© James Brittain Photography

House in Chelsea // Eldridge London

London, United Kingdom

+