© WE-S architects

Machelen // WE-S architects

Machelen, Belgium

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The municipality of Machelen wants to build a new shed, consisting of workshop and warehouse spaces, as well as offices, changing rooms and a refectory. The building should also include an outpost for the Red Cross. The construction of the building finalizes the administrative reorganization of the municipality, merging and professionalizing all municipal departments.

© WE-S architects

© WE-S architects

© WE-S architects

© WE-S architects

The new building sets itself at the center of the site. This allows for a circulation loop that connects both the building and the surrounding car park in the most efficient way . The plinth is topped with a sloping roof, thereby optimizing the view on the site from the offices on the first floor.

© WE-S architects

© WE-S architects

© WE-S architects

© WE-S architects

Two terraces on the first floor create a double height in the warehouses below. As the building gets a predominantly industrial function, it is conceived as a steel skeleton structure with load-bearing panels lining both facade and sloping roof, resulting in a sculptural ensemble ..

© WE-S architects

© WE-S architects

© WE-S architects

© WE-S architects

Machelen Gallery

© StudioErrante Architetture

Wood and the Dog // StudioErrante Architetture

Cuneo, Italy

© URLO Studio

Breakroom in the Orchard // URLO Studio

Quito, Ecuador

+