© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

Light Tunnel- Lishui Corporate Office // Jing-Rui Lin (Usual Studio)

China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

Stone archway is a very important building in traditional Chinese architecture.It is a building built by the ancient court to recognize merits, morality, and loyalty and filial piety.This history archway,which has “Pei Lan Zhi Gui” on the top,means that enterprises should take the responsibility of cultivating talents.

The space is located in Lishui, Zhejiang, the interior area of whose top office building is about 2300 square meters.

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

It belongs to a space design collected business office and reception hall. The owners hope to set the local history archway in the center of the space as a manifestation of corporate culture, while showing the respect of the owners on the traditional context as a modern technology company. The starting point of design is also around the history archway to extend design.The key question is how to deal with the relationship between new and old.

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

Lighting atrium is set in the center of office space, and the history archway becomes the most important exhibition device in this atrium space. Through the twisted shutter awning, the dappled natural light creates a sense of time tunnel, wrapped in old building, as if it were connecting the past and now.

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

Here, new and old, tradition and future forms a subtle dialogue, combining the modernity of technology companies, it also enhances the value of traditional culture.Atrium lighting part belongs to additional building section. In the case of allowed ancient archway height, it adopted transparent twisted shutter awning, while providing a parcel space for the archway, it reduces the volume effectively to avoid the obstacles of the landscape in appearance.

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

Besides, because the twisted body drives the flow of space, the light from outside seems rhythmic through the louver with the change of sunny angle. The design of atrium space retains the essence of traditional Chinese space – Patio – Courtyard – Corridor space, which takes the tactics of bringing scene, framing views, reflecting scene, to shape the atrium space, so as to rich landscape level and visual experience.There are many ways to focus on tradition.

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

© Jing-Rui Lin (Usual Studio)

In this project we have found the possibility.The method used to create space is based on the tradition of Oriental architectural gardening. Faced with specific problems, it can also be independent of traditional expressions, and can be different and inclusive.Project Name: Light TunnelInterior Design:Usual StudioChief Designer:Lin JingruiDesign Team:Shen Jiajun,Wen HsinLocation:Lishui,ChinaProject Year:Design+Construction 2017-2018 Completion 2018Photo Credit:Usual Studio Credits:- Usual Studio – main designer – Jing-Rui Lin- Usual Studio – designer – Hsin Wen- Usual Studio – designer – Kun-Hui Wang- Usual Studio – deigner – Jai-Jun Shen.

Light Tunnel- Lishui Corporate Office Gallery

Read more articles by Architizer

KBIS 2020 Review: A Global Showcase in Kitchen and Bath Innovation

90,000 industry professionals attended in search of the hottest innovations and design trends.

© Rux Design

Stickbulb Studio/Showroom at RUX Studios // Rux Design

Queens, Queens County, NY, United States

+