© MSGSSV

HOUSE IN MARTINEZ // MSGSSS

Martínez, Argentina

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

As well-known Le Corbusier’s Maison Errazuriz, the house takes its greatest dimension of the long side of the lot and sets a rain water conduction system inside the slopping roof, which maximizes the longitudinality of the building.
Located on an irregular lot, this house proposes to open the East lateral space, so as to generate continuity between the inner block courtyard and the urban space, a landscaped residential area in the North of Buenos Aires.

© MSGSSV

© MSGSSV

© MSGSSV

© MSGSSV

The house is developed on three-and-a-half floors: garages and services on the underground, living room and kitchen on the ground floor, bedroom area on the first floor and playroom and studio on the attics.
The first floor separates the parent’s bedroom from the children’s bedrooms, liberating a double vertical space over the living room area, visually connected with the attics under the higher part of the slopping roof.

© MSGSSV

© MSGSSV

© MSGSSV

© MSGSSV

The chosen material for the external walls was industrial yellow brick.
For the bedrooms windows, it was propose the use of awning blinds, as use in traditional Buenos Aires houses, which allows to ventilate with great solar exposure control.

As the lot tends to enlarge in the back, it was set to locate a barbecue deck area below the house and a perpendicular swimming pool, closing the geometric composition.

© MSGSSV

© MSGSSV

© MSGSSV

© MSGSSV

The angled window on the living room opens up the interior to the back and breaks the bearing tectonics of the brick wall..

© MSGSSV

© MSGSSV

© MSGSSV

© MSGSSV

HOUSE IN MARTINEZ Gallery

© MWA Architects

Palo Alto Dewatering & Loadout Facility // MWA Architects

Palo Alto, CA, United States

Alluring Timber: 7 Wood Flooring Finishes and Forms Fit for Your Proje ct

When New York City’s Whitney Museum of American Art reopened in a new downtown location last y ear, it introduced natural light and views that the previous Breuer brutalist home lacked. But to balance the new building’s cool glass-and-metal aesthetic, architects Renzo Piano and Cooper Robertson also incorporated seas of wood flooring that lend the gallery…

+