©  Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

HH47 // JUMA architects

Sint-Martens-Latem, Belgium

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

 

Text description provided by the architects.

This house with adjacent office space is very special to JUMA, since it is the design of their own home.

The fact that the plot is located away from the street appeals to them because of the lush surrounding greenery that creates an entirely private area. The long driveway leads to a cozy, welcoming inner court, bordered by three connected volumes.

©  Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

© Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

©  Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

© Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

These consist of a double garage with wood siding, the architects’ office with separate access and finally the private home of the owners. The 3 volumes vary in height and together create a very readable design. The floor plan of the home is elongated, as JUMA has a soft spot for long-drawn-out and low forms.

©  Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

© Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

©  Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

© Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

Even the children’s bedrooms are located on the ground floor. Only the master bedroom with dressing room and bathroom is situated on the first floor, like a separate suite.The orientation of the house is not ideal but JUMA saw this as a challenge rather than a disadvantage. The glazed portico between the kitchen and living space creates an in-between garden or patio of sorts.

©  Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

© Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

©  Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

© Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

In this way, the inhabitants get to enjoy more varied views of the garden that are not solely limited to the backyard.Photos © Annick Vernimmen &Eugeni Pons for Arquitectura y diseño.

©  Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

© Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

©  Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

© Annick Vernimmen & Eugeni Pons for Arquitectura y diseño

HH47 Gallery

© UMA Interior Design

Hangzhou Quiet World Sales Center // UMA Interior Design

Hangzhou, China

© estudio AM arquitectos

estudio AM arquitectos Builds Climate Responsive Delfines House

Cancún, Mexico

+