© Jonathan Hendry Architects

Farm Office // Jonathan Hendry Architects

Beelsby, United Kingdom

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Located on the edge of the Lincolnshire Wolds within an area of outstanding natural beauty is a farm office, by Jonathan Hendry Architects. Lincolnshire has a rich farming tradition and masonry built farm buildings are a familiar part of this landscape. The project draws on the existing agricultural context and local vernacular buildings by being primitive in its language and detail.

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

The new farm office, is also a restrained pragmatic response to the clients brief. Its position on the northern side of an existing farmyard reinforces the edge of the farmstead.The envelope of the building is constructed in reclaimed bricks from a local farm building that has been demolished. The lime mortar used has been raged flush with the face of the brick, giving the walls to the building a skin like quality.

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

The entrance and stair core is also constructed in brick, in the same way as the external facade. The notion of using brick internally also makes reference to brick farm buildings with their brick lined cart sheds. Openings within the facade have been positioned to allow views out along the valley and across to the farmyard.

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

The large sliding windows on the eastern facade sit flush with the external masonry walls making reference to the openings that can be seen on the existing agricultural sheds.

The existing topography has a level change of over 1.5m from east to west. This allows the building to rise out of the ground creating a threshold between the working farmyard and the interior of the farm office.The language of the building is routed within its place..

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

© Jonathan Hendry Architects

© More Design Office

Vanke · City Growth Hall // More Design Office

Sichuan, China

© Timothy Hursley

Rosa F. Keller Library & Community Center // EskewDumezRipple

New Orleans, LA, United States

+