© Luis Aldrete

EPR House // Luis Aldrete

Guadalajara, Mexico

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Photographer: Paco Pérez Arriaga
The project responds to the morphology and topography of the field taking advantage the length of itself to place the house footprint and achieve more garden area and more cubic meters.
So the exercise was to work the superposition of two volumes.
The first is a steel basement that gives the impression of solidity and rootedness to the earth at the same time opens to the terrace and garden.

© Luis Aldrete

© Luis Aldrete

© Luis Aldrete

© Luis Aldrete

The second is a box that has a finishing made from land and pigments to get a terracotta tone that breaks up to achieve the patios that seem to make incisions giving views and privacy inside..

© Luis Aldrete

© Luis Aldrete

© Luis Aldrete

© Luis Aldrete

EPR House Gallery

© dan pearlman markenarchitektur

Schwäbisch Hall // dan pearlman markenarchitektur

Stuttgart, Germany

© Martín Lejarraga _ Architects

Mortuary in the field of Cartagena // Martín Lejarraga _ Architects

Cartagena, Spain

+