© Costa Lima Arquitectos

Campo Alegre // Costa Lima Arquitectos

Porto, Portugal

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The apartment is located on a collective housing building from the early 70s and oriented to the east, south and west, enjoying a remarkable sun exposure and a privileged view over the river.

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

Regarding the client’s needs, the project introduced changes in the configuration of the internal space, transforming the original five bedrooms structure into a three bedrooms apartment.

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

This operation enabled the creation of a master suite with a closet and a significant increase in the kitchen area.

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

Looking for a careful approach and reusing existing materials, the intervention improved the quality of the internal space and the comfort and energy efficiency of the apartment..

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

© Costa Lima Arquitectos

Campo Alegre Gallery

© MoodBuilders

Trek-in sustainable hikers cabin // MoodBuilders

Sint-Oedenrode, The Netherlands

© 1CStudio

Laveno-Mombello Kid’s Factory // 1CStudio

Province of Varese, Lombardy, Italy

+