© Ateliereen Architecten

Viewing tower Hoge Bergse Bos // Ateliereen Architecten

Bergschenhoek, Netherlands

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

At the top of ‘hill B’ at the Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek a 22-meter high viewing tower is built. It is the centrepiece that completes the renovation of the recreational hill. We have designed the tower as a three-dimensional maze in which visitors have views from various altitudes and in various directions.There are two possible routes to the top.

© Ateliereen Architecten

© Ateliereen Architecten

© Ateliereen Architecten

© Ateliereen Architecten

These relate to the two main approach routes to the top of the mountain. The tower is composed of equal staircase segments connected by small and large platforms. In this concept the desire to have viewing platforms at various heights could be realized easily.The main structure is a framework of white, steel columns and stringers.

© Ateliereen Architecten

© Ateliereen Architecten

© Ateliereen Architecten

© Ateliereen Architecten

It stands like a sculpture at the hill top. The railings are made of wood which give a nice contrast to the structure and soften the appearance..

© Ateliereen Architecten

© Ateliereen Architecten

© Ateliereen Architecten

© Ateliereen Architecten

Viewing tower Hoge Bergse Bos Gallery

© Imagen Subliminal

251 1st Street // ODA New York

251, 1st Street, Brooklyn, Kings County, NY, United States

© Electric Bowery

Amoroso Residence // Electric Bowery

Los Angeles, CA, United States

+