© Studio Chieng-Neur

TSR3 // Studio Chieng-Neur

Nai Mueang, Nakhon Ratchasima, Thailand

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

TSR3 is located in a densely populated area in Nakhon Ratchasima province. and surrounded by kinship houses. The design therefore brings these factors together with the owner needs.in the house has 2 residents and there are also three dogs. Living spaces are simply arranged according to the residents’ needs and include a garage, living room, kitchen, 3 bedrooms and 3 bathrooms.

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

If the living space that is placed is compared with the kinship houses, it will be found that they are similar to each other according to usage. which is interesting but the traditional function arrangement that the usable area is in one plane. Divided by just wall to wall. and there will be restrictions on sunlight and the direction of the wind that will enter the house.

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

The design therefore aligns the house according to the direction of sunlight and seasonal wind. The living space is organized and gimmicks by split level to achieve a clear division of functions. an important function is the courtyard area in the middle of the house. It serves to let sunlight and wind enter the house, and is also a place to work and lounge for the owner and the three dogs.
Architectural style, the owners clearly stated their needs for simplicity, ease and privacy.
The design therefore brings this point further by making the appearance of the new building in harmony with the surrounding context.

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

by removing the elements of the surrounding dwellings, rearranging them in a simple and easy way. Including choosing to use the natural of the material, not flashy and emphasize on the meticulous placement of the material. All the functions of the house will surround the courtyard area for the privacy of living but still allowing sunlight and wind to pass through the brick channel.

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

This creates privacy and has the effect of light passing through the house as well..

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

© Studio Chieng-Neur

TSR3 Gallery

Why the World’s Best Architects Enter the A+Awards — And Why You r Firm Should Too

Get your work celebrated amongst today's most innovative architecture and spaces.

© HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

AKN Nursery // HIBINOSEKKEI+Youji no Shiro

Akiruno, Japan

+