© Jacobs-Yaniv Architects

Tel Aviv of the 1950s meets 2000 // Jacobs-Yaniv Architects

Tel Aviv, Israel

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

The clients asked that the majority of the space be kept open for maximum diversity in family activities. There is only one formal bedroom placed in the far end of the apartment while all other functions are concentrated in the center of the space, holding the family area, a desk for two people, the kitchen, and a play area which is a flexible space used both as a play room and guest room.

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

This room is placed adjacent to the family area and can be isolated by two sliding doors – very typical of Tel Aviv in the 1950s. The design of the kitchen, which was placed in the center of the apartment, involved meticulous detailing. The oak and colored Formica cupboards, lined with black internal finishing, are held within a steel structure.

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

The structure also houses all the required electric fittings – smart home control panels, lighting, and speakers. The kitchen was tailor-made to the requirements of the owners who love to cook and host.Great thought was put into day-to-day functionality. There is plenty of storage space and display shelves for items that the clients have collected throughout the years.

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

The utility room is placed by the master bedroom. It serves also as the guest bathroom and can also be accessed through the main living space, providing great ease around housework..

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

© Jacobs-Yaniv Architects

Tel Aviv of the 1950s meets 2000 Gallery

Read more articles by Architizer
© Ian Moore Architects

387 Tamaki Drive // Ian Moore Architects

Auckland, New Zealand

© CRIO arquiteturas

Padarie // CRIO arquiteturas

Porto Alegre, Brazil

+