© Apollo Architects and Associates

Slash House // Apollo Architects and Associates

Chiba, Japan

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Text description provided by the architects.

Photographer Masao NishikawaThis house stands in a nature park with an ocean view, and a mountain behind it. It was designed as a weekend house for the owner to relax while enjoying sunset views. The site is along a busy road. Therefore, the problems of noise and privacy were solved by making enough distance between the road and the building, and by using a reinforced concrete structure facade with minimal openings.

A parking lot for several cars was made on the east side of the site for hosting many guests.

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

The approach to the building is a shallow down-slope, which is intentionally curved to generate expectations for the interior space. Since the side facing the ocean is lower than the road side, occasional views of the sea horizon are glimpsed through the horizontal ribbon windows on the facade while approaching the house.

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

The building is one story in order to create harmony with the environment. By designing a long north-south building, it was intended to hide the existence of the ocean from the entrance, so that the superb view can only be seen from the inside of the house.

Each room can be approached through the interior corridor behind the entrance door.

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

A large bathroom is created on the north-west corner to ease exhaustion from marine leisure. While sitting in the marble bathtub, a stunning vista can be seen from the corner window. It is also entertaining to have dinner on the wood deck as you enjoy the indescribable sunset.Wooden folding doors are made for security reasons and to protect the ribbon windows on the sea side from typhoons as well as salt damage.

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

The combination of the exposed high-strength concrete and the teakwood, which is used for floors, ceilings, furniture, and the kitchen, create a resort atmosphere and the flavor deepens as the building ages.Location Futtsu city TokyoCompletion 2006. 12Lot area 383.00㎡Site area 121.29㎡1F Floor area 97.60㎡Total floor area 97.60㎡Structure RCScale 1FTypology VillaFamily structure A couple + 2 childrenStructure engineers Masaki Structures Institute Kenta MasakiFacility engineers WA Facilities Planning OfficeConstruction JP Home.

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

© Apollo Architects and Associates

Slash House Gallery

© Carvalho Araújo

De Lemos // Carvalho Araújo

Viseu, Portugal

© Jost Architects

The Über Shed // Jost Architects

Mornington, Australia

+