© Coldefy

Rigot Stalars // Coldefy

Dunkirk, France

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

Program: Offices, Nursery, CafeteriaSize: 876 m²Completion: 2014Client: Work & Co, Piet ColruytConsultants: Norlit, SymoePhotographs: Julien LanooThe project involves the rehabilitation and extension of an old industrial building located along the railroad tracks at the entrance of the city of Dunkirk, reconverted to house a new Coworking space as well as a small nursery and façade.

© Coldefy

© Coldefy

© Coldefy

© Coldefy

Office space and meeting rooms will be located in the tall historic building with a seminar room in the hall on the ground floor. Two extensions allow the addition of the cafeteria and nursery.The interventions are meant to be discreet in order not to disrupt the strong presence of the existing building.

© Coldefy

© Coldefy

© Coldefy

© Coldefy

The new openings in the thick brick walls are created according to the rhythm of the existing façade, and the light external metal staircase reveals historic building behind. Extensions are created horizontally at the ground floor level so as not to hide the old mill.The exterior materials are a part of this discretion, glass and metal, complementing the existing red and yellow-orange brick.

© Coldefy

© Coldefy

© Coldefy

© Coldefy

The structure and interior finish of the extension is of a light colored wood, creating a warm and soothing atmosphere..

© Coldefy

© Coldefy

© Coldefy

© Coldefy

Rigot Stalars Gallery

Read more articles by Architizer
© _naturehumaine

In Suspension // _naturehumaine

Montreal, Canada

© Bent René Synnevåg

Fogo Island Artist Studios // Saunders Architecture

Division No. 8, NL, Canada

+