© MWA Architects

Renaissance Commons // MWA Architects

Portland, OR, United States

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

 

Text description provided by the architects.

Renaissance Commons is a transit oriented, vibrant, affordable housing development in North Portland along N. Interstate Blvd and adjacent to the MAX line. Located at the end of Kenton’s commercial district, it acts as a bridge to the vast industrial district to the north.Renaissance Commons is an anchor project, providing a catalyst for future development along N.

© MWA Architects

© MWA Architects

© MWA Architects

© MWA Architects

Argyle. The generous ground floor community rooms and outdoor courtyards promote an active, pedestrian friendly environment. The site planning is designed to foster community and maximize daylight.
Throughout the design process the team adapted to a volatile construction market with smart and efficient design moves. We started with highly efficient unit plans.

© MWA Architects

© MWA Architects

© MWA Architects

© MWA Architects

Brick was then judiciously reserved for the massing that faces downtown Kenton – a nod to their masonry history. More economical materials and systems, like sloped roofs and fiber cement siding, were used in creative ways throughout the project. Because of the importance of this site to the community, we worked closely with the Kenton Business and Neighborhood Associations.

© MWA Architects

© MWA Architects

© MWA Architects

© MWA Architects

We worked even closer with the N/NE Oversight Committee, as the project is part of the NE Portland preference policy, to provide housing priority to historically displaced Black families..

© MWA Architects

© MWA Architects

© MWA Architects

© MWA Architects

Renaissance Commons Gallery

A+Product Awards: 9 “Best of the Year” Categories to Celeb rate the World’s Most Innovative Brands

These new A+Product Awards categories are designed to celebrate exemplary products at the top of the ir technical or typological class.

© Greater Dog Architects

Progeniues Park // Greater Dog Architects

Ningbo, China

+