© SCHEMAA

Recreation Center for Elementary School // SCHEMAA

France

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The new recreation center integrates the site of the Morel de Vindé school group. It is positioned perpendicular to the existing gymnasium and leans against the planted embankment along “Avenue de la Jonchère”.

This arrangement allows the preservation of optimal sunlight for the classrooms on the ground floor of the elementary school, the creation of a contained outdoor space suitable for the recreation center and the preservation of a clear perspective towards the courtyard from the entrance to the site.

Through the integration of the project into the planted embankment, a dialogue takes place between architecture and the landscape.

© SCHEMAA

© SCHEMAA

© SCHEMAA

© SCHEMAA

The embankment no longer only represents a limit between the schoolyard and the “Avenue de la Jonchère”, it forms part of the overall composition of the school group.The new extracurricular equipment has a double East-West orientation. The activity spaces open to the west on the courtyard. To the east, roof sheds offer views towards the planted embankment and the sky.

© SCHEMAA

© SCHEMAA

© SCHEMAA

© SCHEMAA

The classrooms thus benefit from a variety of views and atmospheres, natural sunlight that changes during the day and natural through ventilation.The volumes of the activity rooms are treated as two independent elements that project onto the courtyard. The building is made of timber frame and cladding. The facade work is based on a rational, simple and grid design for optimal integration into the built context..

© SCHEMAA

© SCHEMAA

© SCHEMAA

© SCHEMAA

Recreation Center for Elementary School Gallery

© Wison Tungthhunya

Via 31 // Somdoon Architects

Bangkok, Thailand

© Wutopia Lab

The Satori Harbor // Wutopia Lab

Guangzhou, China

+