© Michael Kai

Portsea Sleepout // Mitsuori Architects

Portsea, Australia

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

This guest house is located within the grounds of an existing family beach house in a secluded coastal setting.
Our client required a guest house that would sit sympathetically within the native landscape and create a clear architectural distinction to the existing house.
Our design concept is to create a building as a landscape element that forms a backdrop to the existing tennis court and is nestled within the surrounding vegetation.

© Michael Kai

© Michael Kai

© Michael Kai

© Michael Kai

A rectilinear timber pavilion is proposed, with weathered grey cladding and climbers growing up over the walls to give the appearance of a simple timber fence within the landscape.
The scale of the building is deceptive, appearing as a single storey structure from outside, whilst accommodation within the building is split over five levels.

© Michael Kai

© Michael Kai

© Michael Kai

© Michael Kai

A central living and recreation space is positioned just above court level and three separate bedroom zones are located at lower and upper levels.
A concealed roof deck provides private open space for guests to enjoy views over the tennis court and surrounding vegetation.
.

© Michael Kai

© Michael Kai

© Michael Kai

© Michael Kai

Portsea Sleepout Gallery

© yoon space

ART 23.5 Jung Gil-Young Gallery // yoon space

Gyeongsangbuk-do, South Korea

© ihrmk

Clinic Made of Plain Wood Base // ihrmk

Toyota, Japan

+