Play Stack Shenyang // CLOU architects

Shenyang, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

 

Text description provided by the architects.

The Play Stack is a four-storey community mall located in the Hunnan District of Shenyang. Working with Vanke, CLOU designed the Play Stack with a strong community vibe by offering a place to inspire quality time with friends and family. The Play Stack is conceived as a high-quality space within walking distance for people to meet and socialise.

© CLOU architects

© CLOU architects

© CLOU architects

© CLOU architects

Terraced volumes and connecting staircases are threaded into a continuous exterior path which leads to a large rooftop. Seeking to appeal to children and their families, the interior design features abstracted images of planets and space travel to encourage exploration. The design of the atrium space plays with optical illusions by projecting parts of circular shapes on atrium galleries, walls and ceilings, distinguishing them with colour and timber finishes.

© CLOU architects

© CLOU architects

© CLOU architects

© CLOU architects

The scattered shapes form perfect circles from specific viewpoints. Customers are engaged in discovering these viewpoints and capturing their experience on their camera phone.

© CLOU architects

© CLOU architects

© CLOU architects

© CLOU architects

Play Stack Shenyang Gallery

© line+

Viewshine Headquarters // line+

Hangzhou, China

Viewfinder House // Faulkner Architects

Truckee, CA, United States

+