© Studio Link-Arc, LLC

CVIC Gallery // Studio Link-Arc, LLC

Guiyang, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

PROJECT DESCRIPTION

Located at the center of a dense residential development in southern China, the first design gesture for the Guiyang Membership was not to create a built form, but rather to create an elliptical reflecting pool carved from the landscape. This allows the design to create its own site, to which it then responds.

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

Studio Link-Arc’s design for the clubhouse explores multiple relationships to the horizontal datum of the pool, creating spaces which are below the water, at water level, and above the water, creating a series of unique spatial and visual conditions. The ground floor ceiling is maintained at a constant height to further emphasize the sectional change.The building’s interior incorporates a series of double height zones designed as discrete spaces carved from the interior program.

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

The walls of these spaces serve as reverse building cores- they conceal structure that braces the building and also reduces the need for interior columns, further enhancing the building’s unique spatiality. The building’s exterior is covered in a patterned metal screen (inspired by a bamboo grove) that unifies the building, shades interior spaces, and allows for views beyond.

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

This screen is cut away in certain locations to allow uninterrupted views of the reflecting pool and the surrounding landscape.PROJECT INFORMATIONProject Name: Guiyang Membership ClubhouseProject Location: Guiyang, ChinaProject Area: 3,500 sqm above ground1,200 sqm under groundProject Status: Completed April 2014Client: AVICPROJECT CREDITSDesign Architect: Yichen Lu, Qinwen CaiAssociate In Charge: Amy Shu ChangProject Team: Paul Schelechow, Zifan Liu, Daniel Gartner, Jessy Yeh, Jose Silva, Sungmoon Cho, Sara GutierrezArchitect of Record: Guangzhou Huasen Architecture & EngineeringStructural Engineer: Yoshinori Nito Engineering & Design PCMEP Engineer: Guangzhou Huasen Architecture & EngineeringLandscape Architect: AECOMContractor: China Construction 3rd Engineering BureauServices: Architectural Design, Interior Design, LandscapePhase: CD, SD, DD, CD Review; Onsite Construction Consultation.

CVIC Gallery Gallery

© Greater Dog Architects

Progeniues Park // Greater Dog Architects

Ningbo, China

suspended ceiling, Bloomberg HQ by Foster + Partners

Architectural Details: Foster + Partners’ Sculptural Metal Ceili ng

Millions of metal petals make Bloomberg HQ the world's "most sustainable office building."

+