© Zegnea Grupo

Creche // Zegnea Grupo

Vizela, Braga, Portugal

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

The Santa Casa da Misericórdia de Vizela Nursery emerge from the terrain in a natural way, on a stable platform, inserting itself into the hillside as a terrace. The volume rises in continuity with its surrounding spaces, establishing a peaceful relationship with the other buildings on the Campus.
We sought a balance between the building and its users, avoiding spatial and visual barriers, enhancing the fluidity between all the spaces.
The project was developed with the idea of a box, a piece that protects and intermediate the relations of the outside spaces with the interior program, enhancing each other.

© Zegnea Grupo

© Zegnea Grupo

© Zegnea Grupo

© Zegnea Grupo

This relationship allows that the mass counterpoints the void, deconstructing the architectural piece. The fluidity and natural spaces that we sought in the Nursery, is likewise reflected in its plan and elevations. The curved lines appear as a reference to the child, his dynamics and agitation about the world, questioning everything.

© Zegnea Grupo

© Zegnea Grupo

© Zegnea Grupo

© Zegnea Grupo

Thus, the curved lines and the circumferences represents the balance, counterpointing the hardness of the box itself. Therefore, this balance seeks a dynamic space so that the building achieves a single lightness..

© Zegnea Grupo

© Zegnea Grupo

© Zegnea Grupo

© Zegnea Grupo

Creche Gallery

Read more articles by Architizer
© SABO project

Sacha // SABO project

Paris, France

© ZJJZ Atelier

Mountain Restaurant & Bar // ZJJZ Atelier

China

+