© West-line Studio

Chetian Cultural Center // West-line Studio

Guiyang, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Chetian Cultural Centerby West-line studio2018 Architizer A+Awards Winner in the Details—Plus-Architecture+Stone categorylocation: Chetian Village – Guizhou – China completion: July 2015building type: masonry structurebuilding area: 715 sqmDesign:Haobo Wei, Jingsong Xie ( Lead architect)Minghua Ou,Yudan Luo(Architect) Martina Muratori (Exhibition Design and Curator)photos: Jingsong Xie Copyright for all images: West-line studioThe cultural center is located in the rural Chetian Village (车田村), 30km from Guiyang, the capital of Guizhou province, in South-West China.

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

The village has more than 400 years of history and is famous for its ‘stone houses’ built with local materials. 41 families, out of the 207 living in the village, belong to the Miao (苗) ethnic minority, one of the oldest minority groups in China, most of whom live in Guizhou province.

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

The square outside the cultural center, surrounded by the river, is often used as a stage for local Miao dance and drama performances.

The architecture of the cultural center is strongly characterized by 40cm thick walls, built according to the local traditional methods, using the stone coming from the village’s pit.

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

The stone has a very unique blue shade, which is why it is commonly called ‘blue stone’. It comes from sedimentary rocks and its major components are limestone and dolomite. The strong and obsessive presence of the stone creates an intimate interior space and shows the architects’ deep respect for the historical masonry traditions of Chetian Village. Credits:- West-line Studio – Head of the Office – Xie Jingsong- West-line Studio – Lead Architect – Wei Haobo.

Chetian Cultural Center Gallery

Breathing New Life into The Procuratie Vecchie in Venice

For the first time in 500 years, the Procuratie Vecchie is open to the public — and the restoration efforts are stunning.

© Benthem Crouwel Architects

Cuyperspassage // Benthem Crouwel Architects

Amsterdam, Netherlands

+