© genarchitects

Yitingting Cottage // genarchitects

Zhejiang, China

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

Yitingting Cottage is located in Tonglu, Zhejiang. Started in 2019, this building functions as an individual drawing room and a dining room for a rural complex. Originally on the site was a two-story folk house made of rammed earth. According to the site conditions, the newly-built cannot go beyond the original footprint and height.

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

That means the new building can only be the size of a normal living room. Blocked on all sides, it has little access to scenery, with not too much design potential. Given such a small space, what else can we think of? Village style? Structural expression? Façade mannerism? Furniture selection? It took us some time to realize that it is the wall of the courtyard that is the real boundary of our feelings.

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

We do not merely make the room facing the courtyard, but tried to bring the garden inside as part of the drawing room.

At the ground floor, the building itself is weakened; all things were treated as equal elements: staircase, washroom, dumbwaiter, basin, furniture, plants, soil … and even the flooring and doors.

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

We studied the placement of these components and made them scattered while holistic. It was a piecemeal feeling. Sliding doors at the front can be all opened, leaving only screen layer whenever needed. Due to the limited width of the screen production (i.e. the production size of screen is smaller than the glazing), two screens were combined with a slightly curved reed like metal bar as the partition.

Stepping up to the second floor, people are immediately hugged by an identified form in dim light.

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

When dining, only the table itself is illuminated. A portion of the bamboo grove was cropped out by the window frame, with no beginning or end, taking on an abstract look.The structure of the second floor is lantern like. These secondary structure of battens are circled and fixed on the central wooden keels.

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

The keels are then fastened onto the concrete structure at top and bottom. insulation material and sound-absorbing cotton is installed in the middle.On the ground level, there are two courtyards, outer one & inner one. The outer bright one contains a twisted route with saturated plants towards the gate of pavilion.

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

The inner shadowy one is a tranquil place at the back. The lounge is surrounded by plants, which are controlled with similar sizes together with other architecture objects. These all, in the ground floor, become a uniformed entity.

It is our intention to create two distinct atmospheres in the building, which probably stems from a paranoid image – At the end of a secluded courtyard, there is a “one-story building”, and people outside cannot see what is happening inside the fence.

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

Although this building stands tall, it does not gaze around..

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

© genarchitects

Yitingting Cottage Gallery

+