© Binst Architects

WOODS // Binst Architects

Leuven, Belgium

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

STUDENTS & SOCIAL HOUSING, INTERIORNewly built 157 student rooms, underground parking and bicycle storageA new building at the end of the new ‘Belle-Vue’ park between the railway line and Kessel-Lo.A kink in the building creates an elegant shard shaped volume, to which the rhythmically staggered façade elements add their own playful aspect.

© Binst Architects

© Binst Architects

© Binst Architects

© Binst Architects

Indoor terraces on the railway side add depth to the façade, while large windows at the ends of the buildings open them up. Four façades, each with its own character but connected by the rhythm of the panels. The finely detailed green acidified concrete combines with bronze carpentry to create a stylish whole that matches the green park strip.
On each floor there are about twenty high-quality student rooms, a total of 157, and at the end of each floor there are communal areas.

© Binst Architects

© Binst Architects

© Binst Architects

© Binst Architects

All windows extend to the floor to draw the surrounding area into the building. The views of the railway, Kessel-Lo, the station area and the forests around Leuven form an alternating background for the students.Client Dyls nvProject architect Edwin RemmerieInterior team Wim HeyninckMain contractor Dyls nvPhotography Binst Architects, Toon Grobet.

© Binst Architects

© Binst Architects

© Binst Architects

© Binst Architects

WOODS Gallery

Read more articles by Architizer
© BIZNA estudio. Rocío García + Pedro Torres

Teleclub with Thermal Buffers // BIZNA estudio. Rocío García + Pedro T orres

29, Calle la Marta, Noviercas, Spain

© Pac Studio

Space Invader // Pac Studio

Grey Lynn, Auckland, New Zealand

+