© Atelier Casa

White BOX House // Atelier Casa

Japan

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Here is a complete house in a quiet residential area of ​​Sapporo city. To form a white BOX of the square to nearly square of the site. So that the facade is not a quirky, friendly to blend gently into old cityscape. To the park adjacent to the site in the scenic backdrop, it is characterized by an opening is provided along the staircase to allow views of the city of mountains Sapporo.

© Atelier Casa

© Atelier Casa

© Atelier Casa

© Atelier Casa

From the opening was aware of the omission of the wind, it is also expected to pass through the pleasant breeze. Living space, named “foyer” is narrow while also by lowering the floor level from each site, to ensure the 7m near certain ceiling height, soft natural light from the large opening of the atrium space and fixtures sash, Ya trees of the park it is possible to desire a view of the distant mountains.

© Atelier Casa

© Atelier Casa

© Atelier Casa

© Atelier Casa

I feel the sign of the family, was a good space of the family can relax cosiness. And each private space, taking advantage of each character, also a characteristic was expressed by changing the materials and taste. How change to go to throughout the year, is looking forward to the future it is..

© Atelier Casa

© Atelier Casa

© Atelier Casa

© Atelier Casa

White BOX House Gallery

© Co+in Collaborative Lab

Quiet , Compact Living // Co+in Collaborative Lab

Jakarta, Indonesia

© Joan Guillamat Castells

Screen and Shroud: 8 Projects That Rethink Curtains in Architecture

Curtains may not be a hot topic in architecture, but these tactile textiles do have the power to rad ically transform our perceptions of space.

+