© Perkins+Will Brazil

Welcome Center Alphaville // Perkins+Will Brazil

Brasília, Brazil

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Text description provided by the architects.

The bold, contemporary building stands out for the originality of the implementation of volume, which accompanies the shape and slope of the land of almost 11,000 square meters.
Designed to serve in a first moment as sales stand and Welcome Center of Alphaville, which is a gated community away from Brasilia downtown, and later a permanent facility for visitors interested in the project and conviviality, also will host events and cultural activities.

© Perkins+Will Brazil

© Perkins+Will Brazil

The blocks accompany the lot´s format and declivity, and are united by a corten steel grid composing the cover.
The grid with 2 thousand square meters stands out in the complex due to its dimensions as well as for creating a central plaza which large trees were planted.
This covering grid crosses a 30 meters span and sits on seven concrete blades supporting a load of 50 tons.

© Perkins+Will Brazil

© Perkins+Will Brazil

At some points the grid presents large openings leaving room for the tree tops.
.

© Perkins+Will Brazil

© Perkins+Will Brazil

Welcome Center Alphaville Gallery

© Herbst Architects

Norrish House // Herbst Architects

Auckland, New Zealand

© Ivan Hunter Photography

Gulf Islands Residence // RUFproject

Vancouver, Canada

+