© Golucci Interior Architects

Vitaland kid restaurant // Golucci Interior Architects

Beijing, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

Vitaland kid restaurant – Children’s Treehouse ParkIn recent years, Parent-child restaurant has become a new type of dining in Beijing, with more restaurants serving the purpose of including children’s playgrounds, creating an environment for children to connect with their parents.Golucci’s Parent-child restaurant , cooperated with the Beijing local brand Vitaland, focuses on parents who would like to have a quiet meal with their friends, but at the same time, take care of their children.However, when your dates with friend become a “children’s date”, it seems like all the problems are easily solved.The “treehouse” concept runs through the entire space of the restaurant.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

The small houses that are scattered around the space compose different experience spaces for children, forming a semi-circular structure with the dining area, while the spaces are connected to each other.

Vegetables and fruits are the main form of the restaurants VI image. A large broccoli greets the visiting guests at the entrance with a welcoming gesture.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

It was chosen as broccoli are often interpreted as the vegetable that “scares” children. Through the white shoe cabinet and display stand, the arched door greets you into this amusement park.On the left hand side of the dining area, it is the main dining lobby. The white space is matched with the circular lights floating in the ceiling, giving an impression of a dream.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

The middle section of the hall is designed with folding doors, which could be used when you need to divide the large room into two.

On the right side of the dining area, there is a hut built with frames, which separates the children’s play area and the dining area.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

The various arenas of the play area, is also envied by adults.Maybe on a Friday afternoon, You and I could have a cup of tea together, while the sun shines through the window and onto the phoenix tree. At the end of our gaze is a playful child, everything transporting back and forth between reality and youthful memories, while the axis of time gets disrupted.

At the end of the hall is the most interesting part of the entire space.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

The huts are covered in stained glass windows. The color of the glass not only distinguishes the space but also reflects the Brand vision system. The lower level cabin is a pricate dining room for children. The space up to 1.5 meters is designed to give a different experiences for children.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

The height of this space requires adults to bend over in order to enter, which creates a sense of security for children.The two-story treehouse is filled with spacial interaction. As you go up the stairs, on the right hand side you can see a ball pit. Most children will not even climb up into the treehouse and instead go down the slide at the entrance.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

This constant up and down does not make them tired.

On the other hand, some children will first be attracted to the treehouse, and they would climb into the treehouse and find out that it is a new world full of surprises. It goes from a princess-themed hut, to a space full of superheroes, and when you run forward, there is even a spiral staircase that leads you down.When you go down the spiral staircase, you can see your mom and dad eating and chatting.Suddenly, a new adventure will begin again.Golucci’s design of Vitaland kid restaurant does not follow the popular route of exaggerated fancy designs.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

The fresh style is more about the friendly children’s entertainment than to take pictures. In this space, the designer puts his perspective on the nature of the child’s own space that can be climbed more than the colorful place. It makes the space more interesting, and trying to create a way for children to use the space for entertainment is also good for parents to steal a half-day leisure.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

Project Name: Vitaland kid restaurant Design company: Golucci Interior ArchitectsDirector: Lee HsuhengDesign team: Lee Hsuheng, Xu Jiaojiao, Zhang Xiaohuan, Zhao ShuangClient: Vitaland kid restaurantLocation: Beijing, ChinaBuilt area: 500m2Completion (date): 2019.6Text: Zhu YuanxinPhotographer: Lulu Xi.

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

© Golucci Interior Architects

Vitaland kid restaurant Gallery

Read more articles by Architizer
© Wiel Arets Architects

Antwerp Tower // Wiel Arets Architects

Antwerp, Belgium

© Candalepas Associates

Punchbowl Mosque // Candalepas Associates

Punchbowl, Australia

+