© MPLUSM

Villa Anemolia in Santorini // MPLUSM

Athens, Greece

Architizer Editors Architizer Editors
Text description provided by the architects.

This renovation is in Megalochori, an introverted and quiet village in Santorini. Dealing with a preexisting house, we wanted Villa Anemolia to reach a level of heightened simplicity. The three vaulted rooms were preserved with minimum alterations. All previous furniture was removed -we chose built-in beds, wardrobes that merge with the walls and wooden sofa beds that flank the living area.

© MPLUSM

© MPLUSM

© MPLUSM

© MPLUSM

Traditional vaulted structures in Santorini are typically cavernous, embedded in the volcanic soil and this building is no exception: windows open only to the side of the courtyard. Thus we opted for additional light sources: new skylights and small wall recesses with embedded lights offer a dispersal of luminosity from hidden light sources.

© MPLUSM

© MPLUSM

© MPLUSM

© MPLUSM

New planted areas in the courtyard and roof terrace upgrade all outdoor areas and become the primary backdrop for a pleasant stay..

© MPLUSM

© MPLUSM

© MPLUSM

© MPLUSM

Villa Anemolia in Santorini Gallery

Read more articles by Architizer
© martinoff architekten

Houseboat on the Eilbekkanal // martinoff architekten

Hamburg, Germany

© OPENUU

Osage Open: Phase 1 // OPENUU

Kowloon, Hong Kong

+