© ADEPT

Vestre Fjord Park // ADEPT

Aalborg, Denmark

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

Vestre Fjord Park is a recreational learning and experience landscape that generously contributes to the full experience of its unique site by the Danish fjord, the Limfjord. It is the nuanced balance between the natural landscape, the activities and functions and the park’s many daily users that really adds life and local character to Vestre Fjord Park.

© ADEPT

© ADEPT

© ADEPT

© ADEPT

The Limfjord itself, the largest fjord landscape in Denmark, is the grand potential of Vestre Fjord Park. Here one finds ‘real’ nature – water, bird life, fish, fields, beach and meadows – that together with a wide variety of physical activities and outdoor facilities create the setting for new active experiences related to both nature and the city.

© ADEPT

© ADEPT

© ADEPT

© ADEPT

The vision behind the project is to encourage direct contact to the fjord by establishing better accessibility from land to sea. At the same time, the project aim to strengthen the story of the landscape with a multi-functional building structure that frames the many potential activities on the water. The isthmus defines the precise cut between the two water spaces, binding together landscape and built structure – exactly where the experiences of fjord, activities and park become one.Location: Aalborg, DenmarkArchitect: ADEPTSize: 2.000 m2 building, 15.5 ha landscapeClient: Aalborg MunicipalityCollaborators: GHB Landskab, Orbicon, Niras, COWI, RekommanderetPhoto: Rasmus Hjortshøj_Coast Studio Credits:- GHB Landscape Architects .

Vestre Fjord Park Gallery

Read more articles by Architizer

Foster + Partners Makes Breakthrough With 3D Printed Architectural Det ails

This new 3D printing technology showcases new uses of steel in the construction and manufacturing in dustry.

© 1+1>2 Architects

Mr Hung House // 1+1>2 Architects

Sơn Tây, Vietnam

+