© Aedas

Vanke Tianfu Cloud City // Aedas

Chengdu, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Vanke Tianfu Cloud City, designed by Aedas, is a prime mixed-use development in Chengdu comprising office, exhibition, hotel, residential, retail and market facilities. Situated within the Tianfu new development zone which is designated for hi-tech and sci-tech industries and in close proximity to Xinglong Lake, the project design is inspired by tech cloud.

© Aedas

© Aedas

The development occupies four land plots which are connected by a central green axis. Grade-A office, eco-office and SOHO towers, exhibition venues and hotels are planned on the three plots towards the north; while other towers, clubhouse and market place are concentrated on the southern-most plot which is close to nearby residential districts and schools.

© Aedas

© Aedas

Greenery is incorporated throughout the project, with terraced façades and expansive green-filled balconies with panoramic view of Xinglong Lake to serve as social space. The luxurious 54,000-square-metre central green axis ingeniously connects different programmes and buildings in a park-like setting while enhancing pedestrian experience. Sustainability features such as green roofs and sky gardens are adopted to reduce heat gain and cooling load to mitigate heat island effect.

© Aedas

© Aedas

Vanke Tianfu Cloud City enjoys accessibility advantage from future subway line and station. Multiple underground parking entrances also increase accessibility. The project is set to become an important hi-tech and commercial hub in Chengdu and western China. Project: Vanke Tianfu Cloud CityLocation: Chengdu, ChinaDesign Architect: AedasClient: VankeGross Floor Area: 375,200 sqmCompletion Year: 2019Director: Kevin Wang.

© Aedas

© Aedas

Vanke Tianfu Cloud City Gallery

56 leonard jenga tower herzog de meuron

Behind the Building: Herzog & de Meuron’s “Jenga Towe r”

Discover the iconic new addition to New York's skyline.

© Iwan Baan

The Broad // Diller Scofidio + Renfro

Los Angeles, CA, United States

+