© Kyle Jeffers

Upper Quarry Amphitheater Restoration, UC Santa Cruz // Dreyfuss + Blackford Architecture

Santa Cruz, CA, United States

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The Upper Quarry Amphitheater at UC Santa Cruz was designed in the mid-1960s by landscape architect Robert Royston inside of a natural stone quarry on campus. Graduations, protests, lectures and concerts were held in this 2,000 seat amphitheater until it deteriorated to the point it could no longer be safely used.

© Kyle Jeffers

© Kyle Jeffers

© Kyle Jeffers

© Kyle Jeffers

Both a renovation and a rehabilitation, the project upgraded the venue to include accessible seating and better access for all patrons. The project scope also included rock-slope stabilization, safety fencing, improved emergency vehicle access, on-site stormwater treatment, regular and emergency power, and site lighting. Supporting the overwhelming request of the students, Wi-Fi was installed to serve over 2,000 simultaneous connections for streaming of live events.The site now includes one additional row of seating, maintaining the original asymmetrical seat layout as closely as possible.

© Kyle Jeffers

© Kyle Jeffers

© Kyle Jeffers

© Kyle Jeffers

Materials used represent the original design with revisions to improve long-term durability and maintenance. Stairs were also reconstructed in their original locations. The Upper Quarry Amphitheater is a historical resource under CEQA, and as such all modifications were sympathetic to the original design to not diminish the amphitheater’s historic integrity. Credits:- Siegfried Engineering – Civil Engineer – Paul Schneider- Royal Electric – Electrical Engineer – Frank Romero- Siegfried Engineering – Structural Engineer – Anthony Lopes- Dreyfuss + Blackford Architecture – Architect – Jason A.

Silva- Flint Builders – Contractor – Robert Downey- Siegfried Engineering – Landscape Architect – Robert Norbutas.

Upper Quarry Amphitheater Restoration, UC Santa Cruz Gallery

© One Fine Day Studio & Partners

La moitié // One Fine Day Studio & Partners

Designed by One Fine Day Studio & Partners, ‘La Moitié’ ...

© THDL (Tianhua Design Lab)

Little Red Flower Kindergarten // THDL (Tianhua Design Lab)

Designing a kindergarten is seemingly a playful game without excessive ...

+