© Jarmund/Vigsnæs Architects

The Red house // Jarmund/Vigsnæs Architects

Oslo, Norway

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

The Red house is located in the western suburbs of Oslo.
The site for the house is a former garden on the east bank of a heavily wooded river valley.
The building is placed perpendicular to the stream, to heighten the dramatic potential of the setting and to avoid obstructing the view for the house beyond.

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

The house is organised on two floors.
Living spaces are on the top floor, oriented towards south and the view, with a culmination in a covered terrace among the trees to the west.
The lower floor houses the children’s bedrooms, facing the river valley to the north beneath the trees.

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

This double orientation is the basis for the architectonic dynamic of the project, and the design is in all dimensions focused on enhancing this theme.
The neighbourhood is characterised by post war wooden single family houses, and this local character has inspired both the development of the spatial concept and the detailing.

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

The use of colour reflects the temperament of the client.
.

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

© Jarmund/Vigsnæs Architects

The Red house Gallery

+