© Natura Futura Arquitectura

The Invisible Portal // Natura Futura Arquitectura

Ecuador

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

A door that opens to discover ¨what is there¨.
Architects: Natura Futura Arquitectura
Location:Guapuloma, Provincia de Bolivar, Ecuador
Colaborators: Ramón Vivanco, Nathaly Gaona, Fausto Quiroz, Herman Laroze
Year: 2016
Area: 13 m2
Photograph: Natura Futura
The wind sweeps the hair of the woman that defies the empty stop at the edge of the portal; dances of clouds play in silence, the sun becomes a line of fire that hit the horizon; a horse neigh while climbing the hill.

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

The green of the Meadows is an image that takes refuge in the mirror.
As an excuse, the intervention forces to dig within a vision of a i lost that beats the other side in the mirror.
The invisible portal to bring us back to the play ground, to initial it, a door that opens to return the idea of what once we were far from the city; in that reflection lies its metaphorical nature and dual field/city, inundate us of a poetic of the intangible/tangible, the sight lost not only on the landscape unreachable infinity, but about ourselves, look obliged to access the space.

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

Built with wood, both in its structure and its interior, leads externally a skin of mirrors, a millennial several meanings symbolic resource, which helps you to mimic the environment.
Completed in the summer of 2016, in the sector of Guapuloma, Bolívar Province, Ecuador, km 44 track to Guaranda (from Babahoyo), in the site named -Clouds delighted – due to the amount of haze that rises from the bottom of the valleys flooding the vision of mountains and sky.

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

The number of people who visit the natural vantage point from which to currency to master strokes a landscape of the Ecuadorian highlands, which use this space as a point of meeting and rest on the grass, integration of the surrounding communes and people of step, justified this intervention to offer an object that mistifique worthily the use.

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

This project is part of a series of interventions managed, that the Office regularly offers as a way to encourage experimentation and the revival in spirit of reflection and collective work, and thus be able to acquire further experience on the bet that is constantly in search of new possibilities of contribution..

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

© Natura Futura Arquitectura

The Invisible Portal Gallery

© ATELIER ARSº

Architectural Details: 10 Dramatically Floating Staircases

Like walking on air, each design creates a rare moment of wonder and surprise.

© RIGI Design

A Warm Clinic // RIGI Design

Tianjin, China

+