© Lazor Office

Stack House // Lazor Office

Minneapolis, MN, United States

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The Stack House is like a child’s stack of blocks. Solid blocks of private spaces, are stacked in an open, laced pattern to form voids for shared living space. The long and short sides of the blocks are positioned in response to the urban and natural setting of the Stack House.

© Lazor Office

© Lazor Office

© Lazor Office

© Lazor Office

On the mid level, the blocks run perpendicular to the street to open parts of the main living space to the street below and garden behind. On the lower and upper levels, the blocks run parallel to the street to shape privacy for bedrooms, baths and utility spaces. The result of this laced stacking is an open, two-story void of shared space that is simultaneously protected for privacy and immersed in its natural surroundings.

© Lazor Office

© Lazor Office

© Lazor Office

© Lazor Office

To open a view to the lake, visible off the corner of the stack, the mid level block is pushed back from the street, like a move in a Jenga game, thereby making the corner a micro void for solitary contemplation of the water beyond.Contrasting materials of corrugated metal, wood, and glass—express this stacking and shifting on the exterior.

© Lazor Office

© Lazor Office

© Lazor Office

© Lazor Office

Inside, the blocks are carefully carved with curves and surfaced in white oak to shape more intimate spaces to join a family together to share a meal, to recline, read and take in the majestic oak outside, or to play the piano to fill the void with music..

© Lazor Office

© Lazor Office

© Lazor Office

© Lazor Office

Stack House Gallery

The Bare Essentials: 12 Minimalist Illustrations of Iconic Architectur e

Yeah, we thought minimalist posters were done, too. Still, though they’re a little late to the game, these prints by Portuguese artist and illustrator André Chiote are intriguing in their own right. Chiote’s work delivers everything we’ve come to expect (and smugly sneer at) from the design meme: simple geometric lines and bold colors that…

© Mika Huisman/ Decopic

Suvela Chapel // Oopeaa Office for Peripheral Architecture

Espoo, Finland

+