© Sabrab SA

Spot Clinic // Sabrab SA

Lisbon, Portugal

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

Located on Avenida Principal in Lisbon, Avenida da Liberdade, in the emblematic Edificio Forum Tivoli, a clinic is located on the 6th floor, where the objective was to create a reference space in terms of design and materials used.
The layout of the Clinic’s interior spaces started with the maximum use of natural light for the work areas, thus reducing the environmental footprint of the building.

© Sabrab SA

© Sabrab SA

© Sabrab SA

© Sabrab SA

The clinic presents a set of dental specialties, separated by specific wings, in a total of ten offices.
With regard to the materiality of the space, the concept included the placement of glass panels that allow natural light to pass through almost the entire area of these wings of the Clinic.

© Sabrab SA

© Sabrab SA

© Sabrab SA

© Sabrab SA

A visual balance was intended with regard to materials and colors, which is why white and gray mark the entire space.
It was decided to have only two flooring solutions, in the clinical areas gray vinyl that characterizes the image of the Clinic in recent years and a white floor with marble in shades of gray in the remaining areas.

© Sabrab SA

© Sabrab SA

© Sabrab SA

© Sabrab SA

In the corridors, all lighting is done with vertical LED lines on the walls, which gives these corridors a different scale from the rest of the clinic and the waiting rooms are punctuated in the concrete ceilings with suspended lighting, with emphasis on the Alphabet lamp by Artemide.

© Sabrab SA

© Sabrab SA

© Sabrab SA

© Sabrab SA

Spot Clinic Gallery

Read more articles by Architizer

Design Your Impact: Learn How to Shape More Sustainable Architecture a nd Interiors

Industry experts will delve into the circularity of materials, measuring embodied carbon, the legal risks of forced labor, and much more.

© Space+ Architecture

Flexible Facade House // Space+ Architecture

Can Tho, Vietnam

+