© Studio Link-Arc, LLC

Shenzhen Bay Gallery // Studio Link-Arc, LLC

Shenzhen, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

PROJECT DESCRIPTIONThis building, a private clubhouse and gallery for a high-end residential development in the Shenzhen Bay area, is conceived as a composition of two intersecting masses. The first volume, located to the north, is an open, double height gallery space with generous light and views. The second volume, a longer and lower mass to the south, incorporates most of the building program and is defined by a more solid façade that promotes a sense of privacy and dignified calm.

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

The two masses are unified by a perforated copper façade that lends warmth to the building, controls views and light via perforations, and adds visual texture to the project’s refined massing.

The project is designed as a contemplative sequence of spaces, beginning with a planted landscape area to the south of the building which leads to a stone courtyard and reflecting pool, from which the building’s main entrance is accessed.

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

This sequence continues into the interior of the building, starting with a reception area and multimedia space, after which visitors enter the gallery volume, which features a sculptural concrete shell and a perforated copper façade that allows light to penetrate the space. A sculptural staircase and viewing platform, located between the two main volumes, allows visitors to either exit the building via a bridge into a park to the north or to continue south to a private courtyard located on the building’s second floor.

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

This courtyard, defined by translucent glass walls and quiet plantings, extends the interaction between the building and the site by drawing the landscape further into the building. After the courtyard, visitors are led to a suite of contract signing rooms which enjoy views of the residential towers to the north of the site.

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

© Studio Link-Arc, LLC

From this point, visitors can exit the building into a landscaped park, concluding the experience of the project.PROJECT INFORMATION Project Name: Shenzhen Bay China Resources Bo Ning Garden ClubhouseProject Location: Shenzhen, ChinaProject Area: 1,700 sqmProject Status: Under ConstructionClient: China Resources Land LimitedPROJECT CREDITSDesign Architect: Yichen Lu Associate In Charge: Qinwen Cai, Ching-Tsung HuangProject Architect: Dongyul KimProject Team: Alban Denic, Jose Silva, Zifan Liu, Chen HuArchitect of Record: CCDIStructural Engineer: Yoshinori Nito Engineering & Design PCMEP Engineer: CCDILandscape Architect: AECOM Credits:- Studio Link-Arc, LLC – Principal – Yichen Lu.

Shenzhen Bay Gallery Gallery

Postmodernism Was the Beaux-Arts Style for a Second Gilded Age. Change My Mind.

There was never anything new about academic eclecticism. 

© Gaurav Roy Choudhury Architects

Inside Out House // Gaurav Roy Choudhury Architects

Bengaluru, India

+