© Namgoong Sun

SAI Project // Moon Hoon

Seoul, South Korea

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

It was a unique case; in the construction of a new building next to the client had made many illicit choices, causing the district government to intervene and to suggest a radically altered space. In between the existing building site and the newly built building, I built a structure that could be used as a green house.

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

The metal structure of the building had already reached completion, and the husband and wife that had commissioned the project dreamed of a resting space full of greens. The major regulation was to ensure the walls to transmit at least 50% of the light, and based on the demand, I sought to find the right material that was interesting but stable.

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

It was a coincidence that I found Fiberglass Reinforced Plastic grating, which met my needs. I opted to suspend each part by connecting it via a cable to the structure above, and formed a haphazard grid of various sizes that did not match the steel frames of the building. As for the wall, I attached a lot of fixtures from where plants can hang, for an overall feeling of dynamism.

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

Like monkeys in the jungle, I imagine the space to be a place of comfort and fun, for those people who may seek rest in the building..

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

© Namgoong Sun

SAI Project Gallery

Going Green: Stefano Boeri Architetti Designs Vertical Forest Towers i n Nanjing

Stefano Boeri Architetti envisions a two-tower design covered in trees for China’s up-and-coming sou thern Jiangsu district.

© Frits de Vries Architects + Associates Ltd.

Collingwood Residence // Frits de Vries Architects + Associates Ltd.

Bowen Island, Canada

+