© Wirth Architekten

Remisenpavillon // Wirth Architekten

Affinghausen, Germany

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

RemisenpavillonThe Remisenpavillon complements a typical old farm ensemble in the region of Lower Saxony, Germany. It takes up and continues the existing building lines respecting the traditions of scale and building materials.The new pavilion forms a new vertex of the group of farm buildings and now generates the first impression upon approaching the farm.From afar the pavilion appears as a closed, massive cube.

© Christian Burmester

© Christian Burmester

© Christian Burmester

© Christian Burmester

Drawing nearer, the delicate structure of the hole masonry becomes visible, and around the corner there is the wooden wall of the floor-to-ceiling entrance gates.

Depending on the season, the new pavilion is used for storing and chopping of firewood, as a parking space for a tractor and agricultural implements for grassland maintenance, for parking cars, and in the summer, when the room is empty, as a garden loggia for receptions.

The bricks for the building were recovered from the fire ruins of a nearby traditional farm house.

© Wirth Architekten

© Wirth Architekten

© Wirth Architekten

© Wirth Architekten

The wood for the gates was obtained from an oak tree, which was struck by lightning 15 years earlier. It had since been standing dead in a meadow. After succumbing to a storm it was processed by a local sawmill to obtain wide planks..

© Wirth Architekten

© Wirth Architekten

© Wirth Architekten

© Wirth Architekten

Remisenpavillon Gallery

© 7478

Riccardo Muti Italian Opera Academy at Fondazione Prada // 7478

Milan, Italy

© Springer Architects

Salt Spring Island House // Springer Architects

BC, Canada

+