© Studio Zeren

Regency Tower Repositioning // Studio Zeren

NJ, United States

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

Standing resolute in the diligent Atlantic breezes, the Regency Tower condominiums have been a mainstay in the material culture of this New Jersey oceanside community. Our approach to the redesign of the building pediment compliments the resilience of its original construction and augments its present aesthetic. This “Boardwalk Canopy” concept is envisioned as an elegant revitalization of the Porte Cochere (canopy) and corresponding ground-scapes.

© Studio Zeren

© Studio Zeren

© Studio Zeren

© Studio Zeren

We understand that the existing canopy is both an element of shelter and salient in accentuating the character of the existing edifice. Since the existing function of the Regency’s Porte Cochere is to provide covered entrance for inhabitants and visitors, our design proposal reinterprets this element as a figuratively organic ext4ntion of the boardwalk.

© Studio Zeren

© Studio Zeren

© Studio Zeren

© Studio Zeren

Striking a sensitive relationship with the social theatre of place, the 5200 Boardwalk Canopy design generates a new linear and vertical continuity in gesture and form, while redefining a visual hierarchy for the pediment. The simple palette facilitates wayfinding and specifies a timeless and durable visual statement that engages with the Regency’s latent character.

© Studio Zeren

© Studio Zeren

© Studio Zeren

© Studio Zeren

We believe this design presents a unique and identifiable reimagining of a building that has well withstood the test of time. Comprehensive architecture working drawings can be provided upon award of the commission..

© Studio Zeren

© Studio Zeren

© Studio Zeren

© Studio Zeren

Regency Tower Repositioning Gallery

Read more articles by Architizer
© Atelier du Pont

Climbing mountains – The new Arkose Pont de Sèvres climbing comp lex // Atelier du Pont

Boulogne-Billancourt, France

© Studio Zeren

Gainesville Center for Civic Arts // Studio Zeren

Gainesville, FL, United States

+