© Walker Warner Architects

Portola Valley Barn // Walker Warner Architects

Portola, CA, United States

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

The Portola Valley Barn is a dynamic space, separate from an existing main residence, designed for large-scale entertaining as well as relaxation.
Reminiscent of the tin-roofed, weathered rural vernacular of the picturesque surroundings, the compound comprises three primary structures—a spacious home office, a home theater and a luxurious guest suite—connected by interstitial entryways containing a kitchen and powder room.

© Walker Warner Architects

© Walker Warner Architects

© Walker Warner Architects

© Walker Warner Architects

The exterior of the main structures are composed of weathered materials intended to blend into their surroundings.
In contrast, the contemporary interior features crisply detailed white walls, polished surfaces, and dramatic lighting.

Project team: Greg Warner, Thomas Clapper, Dan Hruby, Brian Lang, Mark McPhie,
Interiors: Selby House Ltd.
Landscape: Janell Denler Hobart Gardens

© Walker Warner Architects

© Walker Warner Architects

© Walker Warner Architects

© Walker Warner Architects

Contractor: Gentry Construction, Inc.
Photography: Matthew Millman.

© Walker Warner Architects

© Walker Warner Architects

© Walker Warner Architects

© Walker Warner Architects

Portola Valley Barn Gallery

+