© Virginia Cucchi

PAVILION PONDEROSA // PCA-PaoloCucchiArchitects

Malaysia

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

Aim of the project was to satisfy the client’s request to organize a modest parcel of land as a healing corner where to find peace from the intensity of daily life. Empathic consonance between architecture and landscape, closely blended together, offers a harmonic ensemble where water, greenery and light play the primary role of regeneration.

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

Essential modern idiom and integration between inside and out maximize the sensorial experience closely connected with the beauty of nature, and its calming and soothing power. Compact and porous, the pavilion slightly elevated on a strip of current water opens up at the center with interruptions of large sliding doors, offering the feeling, sitting in the airy open dining-living, to sip a glass of wine immersed in the greenery.

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

Acoustic suggestions, emphasized through visual associations, amplify as ripples the physical pleasure to feel the nature: a seemingly endless rhythm of running water, from the sprightly jets along the granite wall fence, acts in unison performing a miracle of freshness, provoking and renewing emotions. Attentive combination of light, natural and artificial, rhythmically enhances the belt of fluidity that embraces and nurtures as vital lymph the composition.

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

This dedication to the light keeps untouched the overall atmosphere of intimacy. Travertine unfilled wraps the volume of the pavilion expressing the telluric, monolithic presence. Material and visual combinations echo contaminations between outside and inside, suggesting to live directly in the scenery. Earthy grey stone clads walls and floor of the energizing segment dedicated to wellness: the rigorous simplicity creates a neutral ambience of deep energy, tuned with the philosophy of wellbeing.

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

© Virginia Cucchi

Glass voids let the green penetrate inside, intensifying the pleasant sensation to cure the body into nature. Glimpses of the garden invade the wing dedicated to guests: light rows of bamboo run along the walls, forming the verdant backdrop of a rain forest shower and the shaded bedroom terrace. Credits:- PCA ARCHITECTURE – ARCHITECT – PAOLO CUCCHI- PCA ARCHITECTURE – ARCHITECT – VIRGINIA CUCCHI- PCA ARCHITECTURE – PHOTOS – VIRGINIA CUCCHI- PCA ARCHITECTUR – PHOTOS – VIRGINIA CUCCHI.

PAVILION PONDEROSA Gallery

© HLW

Kering Americas // HLW

Wayne, NJ, United States

© Hamid Shahi Studio

Party Temple // Hamid Shahi Studio

Hungary

+