© OPENUU

Osage Open: Phase 1 // OPENUU

Kowloon, Hong Kong

Architizer Editors Architizer Editors
Text description provided by the architects.

Osage Open: Phase 1 is the first of multi-phase warehouse renovation project to create a flexible indoor/outdoor gallery space amidst a busy industrial neighborhood in Hong Kong.
While most of the space is characterized by white gallery walls and eclectic use of existing textures, a sizeable wooden box drifts in the center of the gallery space; this wooden box frames the passageway between the indoor gallery and the expansive outdoor terrace.

© OPENUU

© OPENUU

© OPENUU

© OPENUU

The passageway can be left opened to accommodate fluid connection between the indoor and outdoor spaces.
Depending on usage, the wooden box can flexibly project itself either as a functional element or an unique art piece; such flexibility manages to respect the varying nature of the rotating exhibitions.
.

© OPENUU

© OPENUU

© OPENUU

© OPENUU

Osage Open: Phase 1 Gallery

Read more articles by Architizer
© MPLUSM

Villa Anemolia in Santorini // MPLUSM

Athens, Greece

© Arkitema Architects

University of Copenhagen // Arkitema Architects

Copenhagen, Denmark

+