© GOA (Group of Architects)

Oriental Villa // GOA

Hangzhou, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

1.Design philosophy The project is a duplex house that attempts to combine tradition with modern style in design. Modern lightness and traditional heaviness are unified and fully expressed in this project.
2.Value highlights of building design
The overall planning of the project emphasizes the central axis, with the neighborhood center, infinity pool and central green space on the central axis, introducing the canal landscape into the house garden to integrate with the surrounding landscape.

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

This project emphasizes centripetal force and ceremonial sense to create a noble shared space of the house garden. The layout along the river is relatively free, and the scattered layout makes full use of the landscape resources, so that the rear houses also have the broad view and canal landscape.
The monomer building adopts a simple form relationship to ensure that it is consistent with the internal spatial functions.

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

The facade is dominated by long balconies with horizontal lines, which highlights the pure and elegant characteristics of the whole building group, and uses panels, cornices and metal components to form a space limit, so that the two floors of each house are placed in the same relatively private space with the noble sense of “villa”.

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

It refines traditional Chinese elements and big eaves, and studies the proportion of the facade and details to make the building much lighter, thinner, and more modern, so as to achieve high-standard quality and achieve a harmonious coexistence of modernity and tradition.
The external wall material of the building is stone and aluminum profile assisted by wood-like materials to ensure the steady and quality sense of the facade.
Sales office (matched public building) organically combines large roof, metal and glass by reference to the proportional relationship of traditional Chinese building to create a fierce collision of light and dark, virtuality and reality, tradition and modernity, with highly visual impact.
3.Principles of landscape design
The base is located in the core area of the future science and technology city.

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

Its design will inherit the historical context and humanistic feelings of Xixi wetland.

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

By protecting and utilizing the natural conditions surrounded by water on three sides and combining the modern Oriental style of building, it creates a simple, modern and humanistic landscape space.
Entrance, main landscape axis, swimming pool landscape area and other public areas: based on the magnificent and ceremonial principle, absorbing the method of space contrast in traditional gardens, it creates a multi-level space permeating each other to echo with the community public buildings.
Commuting area between residential buildings: inheriting the method of creating space sequence in traditional gardens, creating abundant and scattered homecoming experience through the twist and change of landscape axis; the scattered layout of commuter garden road and entrance spaces reflects the seclusion of “home in the garden” and “a winding path leading to a secluded spot” in Xixi humanities.
Private courtyard: hedges and solid walls create a private and exclusive mansion garden.
.

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

© GOA (Group of Architects)

Oriental Villa Gallery

© Form4 Architecture

Intertwined Eternities // Form4 Architecture

Aptos, CA, United States

© PES-Architects

Fuzhou Strait Culture and Art Centre // PES-Architects

Fuzhou, China

+