© ARCHSTUDIO

Organic Farm // ARCHSTUDIO

Hebei, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Project Name: Organic FarmDesign Team: HAN Wen-Qiang, LI Xiao-Ming, WANG Han, JIANG Zhao, HUANG TaoDesign Company: Arch Studio (www.archstudio.cn)Location: Guzhi District, Tangshan City, Hebei Province, ChinaProject Type: Agricultural ArchitectureSite Area: 6000 sqmArchitectural Area: 1720 sqmDesign Time: 2015.06 – 2015.09Construction Time: 2015.09 – 2016.04Author: Han Wen-QiangPhotographer: JIN Wei-QiThe project is located in the farmland on the fringe area of Guye district, Tangshan.

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

Villages and houses are scattered around. The site is a rectangular flat land covers an area of 6000㎡. The basic function of the building is acting as a processing workshop of organic food – raw materials come from organic producing areas across the country, being collected, processed and packed here, and then being delivered to other places as finished products.

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

The design is inspired by traditional courtyard building, the initial idea is to build a magnified courtyard house, a workplace full of natural atmosphere and flexibility, a workplace which is self-contained and forms a corresponding relation with the surrounding broad and flat field.
The entire building is made up of four enclosed relatively independent houses, including Material Storage, the Mill, Oil Pressing Workshop and Packing Area.

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

The inner courtyard is the Grain-Sunning Ground, and a convenient work cycle line is formed around the inner courtyard. The boundary of the building is the external corridor that connects the four areas, and it is the route to visit the food processing workshop. The central courtyard spans out around the building randomly, topologically form a courtyard space of multiple layers, which meets the demand for natural ventilation, natural lighting and views of a workshop while maintaining nice interior and exterior space quality.

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

The organic connection of courtyard and house creates functional areas of different sizes under one big roof: small sized corridor, medium sized rooms and large sized workshop, which flexibly meet the requirements of compound use of the workshop.
The design chooses glued timber structure as the major structure due to its light weighted, easy processed and installed and natural properties.

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

The building is “floating” above the ground. It sits in a 60cm cement base, which allows the wood structure being moisture proofed against the ground and allows it to hide pipelines of some fixed equipments. In order to control the construction budget reasonably, the building adopts light wood structure- wood frame wall with a length of 2.1m, the upper part is glued timber truss beam, and the top is wooden and felt roofing.

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

The facade is covered with translucent pc board which is light and easy to be installed as well. The space, structure, materials and the multiple layered exterior courtyards together creates a warm, natural and continuous working atmosphere for this farm.
.

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

© ARCHSTUDIO

Organic Farm Gallery

Architecture by Numbers: Build a Palette House With Downloadable Archi tectural Plans

The pallet house shows how one of the most mundane materials can be transformed into a powerful tool to improve major social crises of our day.

© SET Architects

The Power of Simplicity: 8 Moving Minimalist Memorials

Public repositories tend to work best when rendered abstract, allowing flecks of individual remembra nce to color in their volumetric outlines.

+